I hvilken alder holder en mand op med at blive hård?

I hvilken alder holder en mand op med at blive hård?

Ansvarsfraskrivelse

Hvis du har medicinske spørgsmål eller bekymringer, skal du tale med din sundhedsudbyder. Artiklerne på Health Guide understøttes af peer-reviewed forskning og information fra medicinske samfund og statslige agenturer. De er dog ikke en erstatning for professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling.

ED eller erektil dysfunktion sker, når du ikke kan få en erektion, der er tilstrækkelig til at tilfredsstille sex. Dette kan betyde, at du overhovedet ikke kan få erektion eller have erektioner, der ikke er så faste eller ikke holder så længe du måske vil. Eksperter estimerer 30 millioner amerikanske mænd har haft ED på et eller andet tidspunkt (Nunes, 2012). At have ED kan også påvirke din sexlyst.

ED kan forekomme i alle aldre, men det er mere almindeligt hos mænd, der er ældre. Da en mand er i 40'erne, har han cirka 40% chance for at have oplevet ED. Denne risiko stiger med ca. 10% for hvert årti af livet —En 50% chance i 50'erne, en 60% chance i 60'erne osv. (Ferrini, 2017).

Vitaler

  • Erektil dysfunktion eller ED er det mest almindelige seksuelle problem hos mænd.
  • Mens ED bliver mere almindelig med alderen, er det ikke en naturlig del af aldring.
  • Sundhedsmæssige forhold forbundet med alder - såsom hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og diabetes - kan bidrage til ED.
  • Hvis du oplever ED, er det en god ide at tale med en sundhedsudbyder for at udelukke et potentielt farligt medicinsk problem.

Alder er altså en risikofaktor for ED. Men ED er ikke en naturlig del af aldring, som ældre mænd bare skal acceptere og lære at leve med (NIH, n.d.). Det er altid værd at kontakte en sundhedsudbyder — ED kan være et tegn på, at der sker noget større med dit helbred.

hvor kan man købe penisforstørrelsespiller

Alder og ED

Der er ingen specifik alder, når mænd har tendens til at få ED, men det bliver mere sandsynligt efter 50 år. Men selv yngre mænd i 20'erne og tidligere oplever ED.

Reklame

Få $ 15 i rabat på din første ordre med ED-behandling

En ægte, amerikansk-licenseret sundhedsperson vil gennemgå dine oplysninger og vende tilbage til dig inden for 24 timer.

Lær mere

Aldersrelaterede sundhedsmæssige forhold kan også øge din risiko for ED, herunder:

  • Hjerte sygdom: Det mest almindelige årsag af ED hos mænd over 50 år er åreforkalkning eller hærdning af arterierne (Cleveland Clinic, n.d.). Når mænd bliver ældre, bliver foring af arterier mindre fleksibel. Det betyder, at de ikke udvider sig så let for at lade blodet strømme, hvor det skal hen (som penis for at producere en erektion). Plaque forårsaget af højt kolesterol kan også opbygge sig i arterierne, begrænser blodgennemstrømningen til penis (Nunes, 2012).
  • Forhøjet blodtryk: Også kendt som højt blodtryk betyder hypertension, at blod pumpes gennem blodkarrene mere kraftigt end det burde, hvilket potentielt kan beskadige og indsnævre blodkarvæggene. Denne tilstand kan føre til hjertesygdomme og slagtilfælde (American Heart Association, nd).
  • Diabetes: Højt blodsukker forbundet med diabetes kan også beskadige væggene i blodkarrene , hindrende blodgennemstrømning (American Diabetes Association, n.d.).
  • Slag: Et slagtilfælde kan skabe neurologiske skader, der kan bidrage til ED (Koehn, 2019).
  • Kræft: En række fysiske og psykologiske problemer relateret til kræft symptomer, kirurgi og behandling kan bidrage til ED (American Cancer Society, n.d.).
  • Angst og depression: ED er ikke nødvendigvis alt i dit hoved, men depression, angstlidelser og problemer som forholdsproblemer og præstationsangst kan alle forårsage ED (Rajkumar, 2015).

Er erektil dysfunktion reversibel? I de fleste tilfælde kan det behandles

4 minutters læsning

hvad forårsager mangel på magnesium

Andre livsstilsrisikofaktorer for ED

ED kan også forekomme som en bivirkning af visse lægemidler, herunder antidepressiva. Hvis du oplever ED, skal du fortælle en sundhedsudbyder om al den medicin, du tager. De kan muligvis justere din dosis eller erstatte en anden medicin.

Andre livsstilsfaktorer, der kan bidrage til ED inkluderer: At have overvægt eller fedme, ikke få nok motion, ryge eller bruge tobaksprodukter, drikke for meget (have mere end to alkoholholdige drikkevarer om dagen) og bruge rekreative stoffer.

ED kan også skyldes fysiske tilstande, hvor kroppens nerver er beskadiget eller ikke fungerer korrekt, såsom nerve- og rygmarvsskader og multipel sklerose.

7 tommer lang 6 tommer rundt

Sådan behandles ED

Den gode nyhed er, at der er mange muligheder for behandling af ED.

Orale lægemidler til ED er meget effektive til at forbedre seksuel funktion. Flere er tilgængelige, herunder sildenafil (mærke Viagra), tadalafil (mærke Cialis) og vardenafil (mærke Levitra og Staxyn).

Ikke-orale lægemidler har været nyttige for nogle mænd, herunder alprostadil, papaverin plus phentolamin (mærke BiMix) og papaverin, phentolamin og alprostadil (mærke TriMix). Dette er medicin, der kan injiceres direkte i penis og forårsager erektion.

Nogle mænd har fundet naturlige midler til ED for at være effektive til at forbedre deres erektioner, og nogle undersøgelser støtter det: Undersøgelser har vist, at visse kosttilskud (såsom DHEA, ginseng, L-arginin, L-carnitin og yohimbe) kan være nyttige til lindring af ED.

Sådan øges penisfølsomhed: trin, du kan tage

6 minutters læsning

Hvis lavt testosteron er ansvarlig for din ED, kan testosteronerstatningsterapi (TRT) øge dit testosteronniveau via injektion, et bærbart plaster eller en gel, der påføres huden.

hvilken styrke kommer viagra i

For nogle mænd med ED har brug af en enhed såsom en penispumpe, pikring eller - i alvorlige tilfælde - et kirurgisk placeret penisimplantat været effektivt til at genoprette seksuel funktion.

Dine erektioner vil være bedst, når du er sund. At foretage enkle livsstilsændringer som at få mere motion, spise en sund kost, holde op med at ryge og rekreative stoffer og begrænse dit alkoholforbrug kan være nok til at forbedre ED og din seksuelle sundhed.

Uanset hvad din alder er, hvis du oplever ED, er det en god ide at tale med en sundhedsudbyder for at identificere eventuelle underliggende sundhedsmæssige forhold og finde en behandlingsplan, der passer til dig.

Referencer

  1. American Cancer Society. Hvordan kræft kan påvirke erektioner. (n.d.). Hentet 23. august 2020 fra https://www.cancer.org/treatment/treatments-and-side-effects/physical-side-effects/fertility-and-sexual-side-effects/sexuality-for-men-with-cancer/erections-and- treatment.html
  2. American Diabetes Association. Erektil dysfunktion. (n.d.). Hentet 23. august 2020 fra https://www.diabetes.org/resources/men/erectile-dysfunction
  3. American Heart Association. Hvordan højt blodtryk kan påvirke dit sexliv. (n.d.). Hentet 23. august 2020 fra https://www.heart.org/da/health-topics/high-blood-pressure/health-threats-from-high-blood-pressure/how-high-blood-pressure-can-affect-your-sex- liv
  4. Erektil dysfunktion og hjertesygdom. (n.d.). Hentet fra https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15029-heart-disease–erectile-dysfunction
  5. Ferrini, M. G., Gonzalez-Cadavid, N. F., & Rajfer, J. (2017). Aldringsrelateret erektil dysfunktion-potentiel mekanisme til at standse eller forsinke dens indtræden. Translationsandrologi og urologi, 6 (1), 20-27. https://doi.org/10.21037/tau.2016.11.18
  6. Koehn, J., Crodel, C., Deutsch, M., Kolominsky-Rabas, P. L., Hösl, K. M., Köhrmann, M., Schwab, S., & Hilz, M. J. (2015). Erektil dysfunktion (ED) efter iskæmisk slagtilfælde: sammenhæng mellem prævalens og læsionssted. Klinisk autonom forskning: officiel tidsskrift for Clinical Autonomic Research Society, 25 (6), 357–365. https://doi.org/10.1007/s10286-015-0313-y
  7. Nunes, K. P., Labazi, H., & Webb, R. C. (2012). Ny indsigt i hypertension-associeret erektil dysfunktion. Nuværende mening i nefrologi og hypertension, 21 (2), 163-170. doi: 10.1097 / mnh.0b013e32835021bd. Hentet fra https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22240443/
  8. Rajkumar, R. P., og Kumaran, A. K. (2015). Depression og angst hos mænd med seksuel dysfunktion: en retrospektiv undersøgelse. Omfattende psykiatri, 60, 114-118. https://doi.org/10.1016/j.comppsych.2015.03.001
Se mere